Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2021. 08:31 >> 08:32
2

MILATOVIĆ - DIERKES

Snažna podrška Njemačke na evropskom putu CG

U kontinuitetu i veoma snažno ulažu se napori kako bi se sprovele strukturne reforme crnogorske ekonomije, koje bi rezultirale održivom i inkluzivnom ekonomskom rastu, privlačenju novih investicija i povećanju kvaliteta života svih građana. U tome nam je podrška Njemačke veoma bitna, istakao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na sastanku sa direktorom njemačke Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbertom Bekmanom Dierkesom.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, Milatović je Dierkesa upoznao sa zatečenim stanjem u zemlji i ogromnom ekonomskom krizom, koja je dodatno istakla sve strukturne nedostatke crnogorske ekonomije.

"Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore je nastavak evropskih integracija i u krajnjem članstvo u EU. Vlada na ovom pitanju predano i sa posebnom pažnjom radi sve kako bi došlo do ubrzanja pregovora i dostizanju cilja. Vidimo snažnu podršku evropskih partnera, uključujući i Njemaču, na ovom putu. Takodje, želimo da dodatno osnažimo naše dobre odnose sa susjedima, kao važan činilac zajedničke evropske agende regiona. U tom smislu, započeli smo i regionalne posjete kojima želimo podstaći bolju i intenzivniju regionalnu saradnju. Regionalna integracija je sastavni dio našeg daljeg EU puta”, kazao je ministar.

Direktor Dierkeson zahvalio se na prijemu i istakao da podržava put kojim je Crna Gora krenula, a to je put ka Evropskoj uniji.
On je dodao da se nova Vlada suočava sa velikim brojem izazova od samog početka svog mandata, ali da je uvjeren da će nastaviti svoj puta ka krajnjem cilju uz demokratske promjene i reforme. On je pohvalio preduzete i nadalje planirane posjete regionu ističući značaj regionalne saradnje i povezanosti zemalja Zapadnog Balkana, kao zajedničkog tržišta.

S ovim u vezi, direktor ove fonadacije uputio je ministru Milatoviću poziv za učešće na regionalnoj konferenciji o regionalnoj ekonomskoj saradnji zemalja Zapadnog Balkana, koja će se održati krajem maja tekuće godine.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније