Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2021. 08:44 >> 08:45
2

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Na globalne izazove odgovoriti zajedno

Nacionalna strategija za održivi razvoj čeka svoju punu implementaciju, a oporavak je prilika da stvari stavimo na svoje mjesto i unaprijedimo uslove za zdraviju, bezbjedniju, otporniju, održivu budućnost, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je na Tviteru povodom Dana planete Zemlje napisao da smo više puta kazali da nas je pandemija surovo opomenula da na globalne izazove možemo uspješno odgovoriti samo zajedno i solidarno.

"Jednako tako nebrojeno puta smo se obavezali da je krajnji momenat za globalnu akciju i preuzimanje odgovornosti u borbi protiv klimatskih promjena. Planeta Zemlja je naš jedini dom. Globalne prijetnje ne znaju za nacionalne granice", istakao je Đukanović.

Ciljevi održivog razvoja su, kako je istakao, jasni.

"Obaveze iz međunarodnih sporazuma u oblasti klimatskih promjena i biodiverziteta ne trpe dalje nedoumice. Nacionalna strategija za održivi razvoj čeka svoju punu implementaciju.  Oporavak je prilika da stvari stavimo na svoje mjesto i unaprijedimo uslove za zdraviju, bezbjedniju, otporniju, održivu budućnost. Povratimo našu Zemlju", rekao je crnogorski predsjednik.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније