Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2021. 12:05 >> 12:05

VATROGASCI, SPASIOCI

Kjarinim drugarima objašnjavali šta da rade ako se izgube

Nakon nedavnog nestanka i uspješno okončane portage za osmogodišnjom djevojčicom Kjarom u Kotoru, Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Područna jedinica Herceg Novi i stručni tim Knightsbridge škole iz Tivta održali su edukativno predavanje djeci od 6 do 11 godina.

Tema predavanje je bila: “Šta dijete može uraditi i kako se ponašati ako se izgubi ili odvoji od roditelja/pratioca”.

Kako je saopšteno iz MUP-a, pored vatrogasaca/spasilaca u edukaciji je učestvovao i belgijski ovčar Rex - pas tragač Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi.

"Poslije održane prezentacije koja je bila propraćena brojnim pitanjima, kako na navedene teme tako i o tome kako se trenira i koristi pas tragač u akcijama potrage i spašavanja, Rex je, na veliku radost djece, na praktičnom primjeru pokazao svoje vještine", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a navode da je potraga za nestalom djevojčicom događaj koji je, kroz masovni odziv nadležnih službi, volontera i građana, ne samo pokrenuo sistem zaštite i spašavanja već i određena pitanja koja se tiču neophodnosti nabavljanja i treniranja potražnih pasa, kako bi Crne Gora jednog dana imala četu vodiča sa obučenim psima za pretraživanje terena i pronalaženje nestalih i lica pod ruševinama.

"Ovo predavanje samo je nastavak uspješne saradnje MUP-ovog direktorata i tivatske skole Knightsbridge nakon edukacija održanih na temu zemljotresa i sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније