Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2021. 17:05 >> 17:55
1

VLADA ODLUČILA

CG će učestvovati na EXPO-u 2020

Crna Gora učestvovaće na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, predviđeno je informacijom koju je Vlada danas usvojila. Za generalnog komesara izložbe određen je princ Nikola Petrović Njegoš, predstavnik potomaka dinastije Petrović Njegoš i predsjednik Fondacije Petrović Njegoš.

Iz Vlade poručuju da su odlučili da nastave sa realizacijom učešća Crne Gore na toj prestižnoj međunarodnoj manifestaciji.

U Informaciji se navodi da je Organizacioni odbor Expo 2020 Dubai, uz razumijevanje za finansijske poteškoće sa kojima se Crna Gora suočava, ponudio pomoć timu koji radi na pripremi učešća Crne Gore na Expo-u u definisanju oblasti u kojima se može napraviti ušteda i shodno tome sačiniti novi prijedlog budžeta.

"Organizacioni odbor je, kroz direktnu komunikaciju sa ponuđačem, dostavio novu ponudu koja uključuje smanjenje troškova izgradnje paviljona za 47,3% od prvobitno predviđenog iznosa u otvorenom postupku javne nabavke radova, odnosno na 1.192.041 eura. Konstatovano je da će ušteda koja će se ostvariti po ovom osnovu biti preusmjerena na programske aktivnosti tokom šest mjeseci trajanja izložbe", saopšteno je iz Vlade.

Svjetska izložba ili Expo predstavlja najznačajniju međunarodnu izložbu koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu, stoji u dokumentu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније