Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

23. 04. 2021. 00:01 >> 05:52
1

GOLUBOVIĆ

U Savjetu RTCG morao da bude predstavnik PKCG

Odluka da se u novom Savjetu RTCG izabere predstavnik Unije poslodavaca, umjesto Privredne komore nije u skladu sa zakonom, poručio je predsjednik PKCG Vlastimir Golubović.

On je, gostujući u emisiji "Intervju" RTCG, rekao da će se zbog toga obratiti predsjedniku Administrativnog odbora, kao i Skupštine.

"Član 31 ovog zakona kaže da kandidate za članove Savjeta predlažu, pa pod tačkom 4 Privredna komora i Unija poslodavaca koja je u Socijalnom savjetu zastupljena sa jednim članom. U stavu 3 kaže se da predlagači iz ove tačke 4, mogu zajedno ili odvojeno predložiti po jednog kandidata, a bira se jedan. Mi smo ovaj put predložili odvojeno. U stavu 6, kaže se ako predlagači podnesu odvojene predloge, razmatraće se predlog prema redosljedu predlagača. Znači Privredna komore, pa onda Unija poslodavaca", ocijenio je Golubović.

Govoreći o ekonomskim temama, Golubović je rekao kako je kovid kriza pokazala da Crna Gora razvoj ne može bazirati samo na turizmu, već i drugim oblastima, prvenstveno energetskim projektima.

U energetici je, kako ponavlja, velika šansa da Crna Gora smanji veoma veliki spoljnotrgovinski deficit.

On tvrdi da su privrednici iskazali solidarnost u toku pandemije.

"Ova kriza već dugo traje, godinu ipo i mnogi privrednici su na pragu zatvaranja ili su zatvorili svoje biznise", ocijenio je Golubović.

Crnogorska ekonomija se, navodi, od obnove nezavisnosti 2006. do izbijanja pandemije  dinamično razvijala.

U 2019. su, tvrdi Golubović ostvareni rekordni rezultati u svim sektorima, ali je korona veoma pogodila crnogorsku privredu.

Govoreći o mjerama podrške bivše vlade privredi u doba korona krize, Golubović je ocijenio kako su one bile blagovremene i adekvatne imajući u vidu snagu finansija na državnom i lokalnom nivou.

"A da li su dovoljne, nijesu. Toliko je kriza pogodila naše privrednike da ne znam koji je to iznos koji bi bio dovoljan da pokriju svoje troškove", rekao je Golubović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније