Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2021. 16:20   >>  16:21

MILOŠEVIĆ U POSJETI

CG i S.Makedonija ostaju posvećene borbi protiv terorizma

Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija ostaju posvećene borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma, sapšteo je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Tokom drugog dana posjete Sjevernoj Makedoniji, delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore koju su predvodili ambasadorka Crne Gore u R.S. Makedoniji, Marija Petrović i državni sekretar za kontrolu rada policije i nacionalni koordinator za sprečavanje nasilnog ekstremizma, Rade Milošević posjetili su Nacionalni komitet za sprečavanje nasilnog ekstremizma i borbu protiv terorizma koji predstavlja nacionalni koordinator Borče Petrevski, u pratnji zamjenika koordinatora Dželadina Ajvazija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, nacionalni koordinatori razmijenili su informacije o vladinim naporima dveju zemalja na sprečavanju nasilnog ekstremizma, borbi protiv terorizma i procesu reintegracije, resocijalizacije i rehabilitacije povratnika sa stranih ratišta, na centralnom i lokalnom nivou, kao i prioritetima i inicijativama za jačanje regionalne saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana.

"Istovremeno, iskazali su značaj i potrebu za odgovarajućom institucionalnom postavkom vladinih mehanizama za koordinaciju, kako bi se uspostavio kontinuitet i održivost u sprečavanju nasilnog ekstremizma i borbe protiv terorizma, kao i potrebu za jačanjem redovne komunikacije, kroz saradnju i međusobnu partnersku podršku, razmjenu iskustava i učešće u zajedničkim projektima", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, najavljeno i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније