Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2013. 08:22 >> 10:26

VJERUJE UNUTRAŠNJOJ KONTROLI

Veljović: Nijesam radio iza leđa Konjeviću

Savjetnik za bezbjednost Predsjednka Filipa Vujanovića Veselin Veljović kazao je da vjeruje Unutrašnjoj kontroli i da mu nije bila namjera da radi iza leđa ministru Rašku Konjeviću.

"Unutrašnjoj kontroli saopštio sam informacije i potvrdio da je skup policijskih službenika u kampu na Zlatici bio organizovan povodom predavanja o procesu NATO integracija. Nije mi bila namjera da radim bilo kome iza leđa, a posebno ne ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću prema kojem se odnosim s poštovanjem i uvažavanjem", kazao je za Pobjedu Veljović.

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova u četvrtak je uzela pisanu izjavu od Veljovića. Bivši šef policije i savjetnik za bezbjednost Predsjednika Filipa Vujanovića, prošle subote je, u kampu na Zlatici u Podgorici održao predavanje desetinama policajaca.

Veljović je tada rekao da je on organizovao skup na kome je policajcima pričao o NATO integracijama.

Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića su, međutim, saopštili da je netačna izjava Veljovića da je ministar unutrašnjih poslova prihvatio bilo kakvu njegovu inicijativu o održavanju predavanja o NATO.

Kako je kazao Veljović, radilo se o nesporazumu i nerazumijevanju, a ne o bilo kakvoj namjeri.

Veljović tvrdi da je na tom sastanku koji je u subotu organizovan na Zlatici, policajcima govorio o NATO integracijama, dok su Vijesti objavile da se na skupu govorilo o lokalnim izborima u Mojkovcu.

"Vijesti su zloupotrijebile moju izjavu da sam kazao kako je ministar unutrašnjih poslova prihvatio inicijativu za održavanje predavanja i tu neistinu su uporno više dana ponavljali. Istina je da sam na sjednici Savjeta za NATO govorio o većem stepenu mobilnosti operativnih struktura u sistemu bezbjednosti i potrebi jačanja aktivnosti u pravcu javne podrške za članstvo u NATO u sektoru bezbjednosti i kod građana naše države", kazao je Veljović.

Unutrašnja kontrola izvještaj dostavlja ministru policije, Rašku Konjeviću, a ako procijeni taj dokument može dostaviti i Tužilaštvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније