Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2021. 12:55 >> 12:55
2

REAGOVANJE INVESTITORA

Nije bilo posjeta ostrvu Lastavica i tvrđavi Mamula

Predstavnici izborne liste „Pravi Novi – Sloboda u našim rukama“ i političke partije Prava Crna Gora nisu posjetili ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula, niti je to moguće ne samo kada je u pitanju ova partija, nego bilo koje neovlašteno lice sve dok budu trajali radovi na rekonstrukciji i transformaciji lokaliteta, saopštila je kompanija OHM Mamula Crna Gora.


"Nosilac liste „Pravi Novi –Sloboda u našim rukama“je sa predsjednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem i kandidatkinjom za odbornicu Katicom Kujačić u okviru posjete Luštici, posjetili su i ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula koju je bivša vlast dala u dugoročni zakup prije nekoliko godina", saopšteno je juče iz Prave Crne Gore.

Iz OHM Mamula Crna Gora su saopštili da ostrvo sa tvrđavom ima status aktivnog gradilišta zbog čega pristup nije moguć još od dana početka pripremnih radova na projektu čije su glavne karakteristike, kako su naveli, minimalne intervencije i očuvanje istorijske i arhitektonske autentičnosti i integriteta lokacije.

"Javnosti je poznato da svake godine jedini izuzetak od ove prakse upriličimo početkom septembra kada u partnerstvu sa Organizacijom Saveza boraca NOR-a 1941 – 1945. Herceg Novi obilježavamo memorijalni dan i otvaramo lokaciju ratnim veteranima, predstavnicima Opštine i drugim građanima", napominju iz kompanije.

U saopštenju se navodi da je u ugovor o zakupu ostrva sa tvrđavom na 49 godina, koji je ratifikovala i Skupština Crne Gore, javno dostupan, a kompanija OHM Mamula Crna Gora transparentna i otvorena za sva pojašnjenja.

"Budući da predstavnici liste „Pravi Novi – Sloboda u našim rukama“ žele da se upoznaju sa tekstom i detaljima Ugovora, ovim putem im upućujemo otvoreni poziv da nas posjete u sjedištu naše kompanije gdje ćemo sa zadovoljstvom, kao i do sada, ne samo njima već i svim zainteresovanim strankama, objasniti sve elemente ugovora, pokazati projekat i svu prateću dokumentaciju", navode iz OHM Mamula Crna Gora.

Kazali su da rekonstrukcija i transformacija Mamule predstavljaju izazovan projekat i u Crnoj Gori prvi primjer adekvatne valorizacije istorijskog spomenika i objekta pod zaštitom države.

"Projekat je izvanredan primjer – kako po idejnom rješenju i načinu realizacije tako i po funkciji, koja će pored turističkog uključivati i kulturni i istorijski aspekt, uz otvorenost ostrva tokom cijele godine za sve posjetioce", istile se u saopštenju.

Podsjećaju da je riječ o pretvaranju u hotelsko-turistički rizort sa istorijskom galerijom i kompletnom infrastrukturom koje zahtijeva takav objekat a koji će istovremeno sačuvati integritet i autentičnost.

"Očekujemo da realizujemo sve što je u skladu sa našim ali i očekivanjima naših partnera – Vlade Crne Gore i Opštine Herceg Novi i ostalih saradnika, a sve u cilju što uspješnijeg rezultata", poručuju iz kompanije OHM Mamula Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније