Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

29. 04. 2021. 10:20 >> 10:20
2

DRLJEVIĆ ODBACUJE NAVODE

Kandidat za člana Savjeta RTCG prijavljen za plagijat?

Kandidat za člana Savjeta RTCG dr Veselin Drljević optužen je da je plagirao doktorsku disertaciju koju je 2018. godine odbranio na Alfa BK Univerzitetu u Beogradu, piše Pobjeda.

Drljević je odbacio navode iz anonimne prijave dostavljene redakciji tog lista.

"Zatečen sam za tako nešto. Ja sam saglasan za svaku provjeru tog mog doktorskog rada", kazao je Drljević, dodajući da postoje institucije koje mogu da provjere njegov rad.

Tvrdi da nije plagirao doktorsku disertaciju.

"Pretpostavljam da niko neće namjerno napraviti takve greške. Nijesam ni ja", dodaje Drljević.

Nije mu, kaže on, jasno zašto je prijava anonimna, te navodi da bi trebalo javno da se pojavi taj neko ko se njime bavi.

Drljeviću je mentorka bila prof. dr Violeta Šiljak. Od beogradskog fakulteta Pobjedi još nije odgovoreno na pitanja u vezi s tim slučajem.

Sporne stranice

Drljević je na Alfa BK Univerzitetu, odnosno Fakultetu za menadžment u sportu odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom – Perspektive razvoja sportskog turizma u Crnoj Gori.

Međutim, u prijavi, koja je dostavljena redakciji Pobjede, izdvojeni su veći djelovi sadržaja iz tog rada koji su, bez citiranja, do slova prepisani iz dokumenta crnogorskog Ministarstva turizma i zaštite životne sredine, iz perioda 2008. godine.

Tim resorom tada je rukovodio ministar Predrag Nenezić, a riječ je o dokumentu - Politika i Strategija razvoja turizma Crne Gore do 2020. godine.

Naime, Strategija na strancama od 20. do 56. sadrži istovjetan sadržaj kao što je u doktorskoj disertaciji na stranicama od 94. do 108, te od 110. do 138. Strategija ukupno ima 93 stranice, a doktorska disertacija Drljevića 269.

Administrativni odbor nedavno je Drljevića, između ostalih, predložio za člana Savjeta RTCG, a Skupština bi o tome trebalo da se izjasni na sjednici koja je zakazana 11. maja. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније