Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 05. 2021. 11:05   >>  11:07

PRIZNANJE UCG

Plaketa iz oblasti umjetnosti Bosiljki Bakočević

Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti, studijskog programa Slikarstvo, Bosiljka Bakočević (9.96) dobitnica je Plakete za završene studije sa najboljim uspjehom iz oblasti umjetnosti od Univerziteta Crne Gore.

Na svom studentskom putu do uspjeha, kako navodi, jedan od najupečatljivijih simbola iz sjećanja predstavlja atelje Fakulteta likovnih umjetnosti. Atelje je dobila na trećoj godini, sa još tri koleginice, dok je Fakultet bio u staroj zgradi.

“Taj atelje je za nas bio simbol zajedničkog druženja i lijepih trenutaka gdje smo nesebično pomagale jedna drugoj, stvarale, učile zajedno i jedne od drugih. Prostor je imao velike prozore koji su gledali na park i jednu divnu kuću, svijetlozelene fasade koja je cijelom pejzažu davala lični pečat. Male stvari, i ovakve uspomene, ostaju u sjećanju“, kazala je Bosiljka.

Završni rad, iz oblasti slikarstva, odbranila je u klasi profesora Ratka Odalovića, gdje trenutno pohađa master studije. Bazirao se na istraživanju koliko podsvjesno utiče na svjesno u procesu stvaranja jednog djela, pokušavajući da intuitivnost i spontanost zavlada kroz tehniku akvarela.

Kako ističu u saopštenju UCG, Bakočević je tokom studiranja postizala zapažene uspjehe. Proglašena je za najboljeg studenta FLU za 2019/20. studijsku godinu i bila stipendista Opštine Kotor i Ministarstva prosvjete Crne Gore za 2018/19. godinu. Njen rad je osvojio II nagradu na konkursu kompanije Luštica Development pod nazivom Celebrating Young Talents (Slaveći mlade talente).

Ministarstvo kulture Crne Gore odabralo je za učešće u IPA projektu MONET i umjetničkoj labaratoriji, u arheološkom muzeju Ribezzo u Brindisiju, regija Pulja u Italiji.

Prošle godine imala je priliku da svoj rad prezentuje na prestižnom događaju Art Market Budapest Virtual 2020, International Contemporary Online Art Fair.

"Imam samo jednu poruku za kolege, a to je da budemo jedni uz druge, da se pomažemo, pružamo podršku posebno sada kada su naišla teška vremena za oblast kulture”, poručila je Bakočević.

Plaketu je uručio vršilac funkcije rektora prof. dr Vladimir Božović u okviru obilježavanja 47 godina postojanja Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније