Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2021. 13:37   >>  14:10

BUDVA

Montenegro stars počeo vakcinaciju zaposlenih

Hotelsko preduzeće Montenegro stars prva je crnogorska kompanija koja je počela organizovanu vakcinaciju svojih zaposlenih i članova njihovih porodica u Domu zdravlja Budva.

Među prvih pet vakcinisanih jutros je bio i prvi čovjek kompanije i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović.

On je sa prvom grupom od 30 zaposlenih jutros primio kinesku vakcinu. Svaka sljedeća grupa imaće 30 do 50 zaposlenih i članova njihovih porodica.

Kaže da nije imao dilemu, te da je strah od korone nadjačao nedoumice o vakcinaciji.

Radulović kaže da je izuzetno zadovoljan što su vakcine konačno dostupne u Budvi, jer će to biti put ka sigurnom turizmu u Crnoj Gori ovog ljeta .

“Dobro se osjećam. Ovo je prvenstveno obaveza prema sebi, porodici, svom timu i naravno zajednici u kojoj živimo i radimo. U ovom trenutku ovo je jedini način da stanemo na kraj panedemiji, spasimo ljudske živote i zaustavimo ekonomsko propadanje. Oko 700 do 800 naših zaposlenih i njihovih porodica biće vakcinisano u sljedećih sedam dana. Učinili smo sve prethodnih mjeseci da unutar kompanije uz pomoć vrhunskih ljekara iz Crne Gore i inostranstva edukujemo zaposlene kako bi shvatili koliko je za njihov i živote njihovih porodica vakcinacija važna”, kazao je Radulović nakon vakcinacije.

Pomoćnik direktora Doma Zdravlja Budva Blažo Radoman očekuje da će i druge kompanije slijediti primjer najveće privatne hotelske grupe u Budvi.

„Drago nam je što se ova kompanija prva odazvala, jer je to dobra poruka za ostale koji možda oklijevaju ili se preispituju. To je primjer kako treba da se odnosimo prema sebi i drugima tim prije sto je u Budvi svake godine najveći priliv turista, čime se tokom ljeta udvostruči broj ljudi koji u njoj borave. Ova kompanija nam je i nudila svoje kapacitete za vakcinaciju, ali evo uspjeli smo da odgovorimo izazovu i u okviru svojih kapaciteta u Domu zdravlja organizujemo vakcinaciju nesmetanom dimanikom”, naglasio je Radoman.

Vakcinacija u Budvi je počela 4. maja i za građane je organizovana u Sportskom centru, dok je za zaposlene u turističkoj privredi i javnim ustanovama organizovana u Domu zdravlja Budva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније