Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

08. 05. 2021. 16:17 >> 16:18
1

OPŠTINA BIJELO POLJE

Uređuju zapušteno izletište Kisele vode

Nekada popularno i živopisno izletište Kisele vode nadomak Bijelog Polja devastirano je i nemarom građana postalo je nepoželjnio mjesto za posjetioce. Zapušten lokalitet na kojem je u potpunosti uništen restoranski i baštenski mobilijar, ovih dana dovodi se u pristojno stanje. Bjelopoljska Opština pokrenula je inicijativu da se uredi okruženje izletišta na kojem se nalazi izvor prirodne mineralne vode.

Kisele vode nekada je svakodnevno posjećivao veliki broj bjelopoljaca i turista. Živopisno izletište čuvalo se i održavalo. U njemu su se organizovale fešte, tu se roštiljalo, šetalo po livadama i među četinarima, čekao red na prirodnom izvoru. No, nekadašnji centar odmora i rekreacije posljednju deceniju i po teško je prepoznati. Zapušteno mjesto nijesu zaboravili samo građani koji dolaze na izvorište na kojem se i prisjećaju u kakvom je stanju bilo.

Kisele vode posljednjih godina imaju samo posjetioce koji za sobom ostavljaju gomile smeća. Pod okriljem noći bacali su otpadke, uništili spoljašnji i mobilijar nekadašnjeg restorana, rasvjetu. Da bi nešto promijenila na bolje, lokalna samouprava odlučila je da danas jedva prepoznatljivo izletište dovede u pristojno stanje. Posao je povjeren komunalnoj službi koja je kamionima odvozila gomile raznog otpada.

Prostor na Kiselim vodama biće potpuno očišćen. Uređuju se prilazi i šetačke staze, kako bi okruženje nekadašnjeg izletišta ponovo izgledalo lijepo.

Kisele vode trebalo bi da ožive i ponovo postanu omiljeno mjesto izletnicima. Da bi tako bilo treba probuditi ekološku svijest građana, posebno mladih koji su svojim nemarom to mjesto učinili nepoželjnim za posjetioce.

Oni koji pamte nekadašnje Kisele vode očekuju da se izletište revitalizuje. Čišćenje i uređenje lokaliteta značajno je za grad koji u periodu koji dolazi tek treba da bude obogaćen novim turističkim sadržajima prepoznatim za njegov ekonomski razvoj.

Vanja Rakonjac, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније