Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 05. 2021. 12:42 >> 12:43
1

STANIĆ

Hitno ukinuti PCR test za građane EU

Socijaldemokratska partija poziva Vladu Crne Gore da hitno ukine obavezni PCR test za građane EU i ostalih evropskih zemalja koji žele da posjete našu zemlju, po istom osnovu po kojem je to urađeno za zemlje regije, Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju.

Kako ističe u saopštenju član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić, potrebno je ukinuti istu obavezu i za SAD, Kanadu, Australiju, Kinu, UAE, Izrael i druge zemlje iz kojih je 2019-te u našu zemlju došlo preko dvjesta hiljada turista. 

"Zašto bi se odrekli i jednog eura koji bi neki strani gost potrošio ove godine u Crnoj Gori? Samo na ovaj način ćemo dodatno ohrabriti turiste iz zemalja iz kojih smo u protekloj deceniji imali najveće povećanje dolazaka i na koje su se oslanjale promotivne kampanje do početka epidemije. Dok njemačke i švajcarske zdravstvene vlasti skidaju Crnu Goru sa liste rizičnih zemalja, za nas te zemlje i dalje ostaju rizična područja za dolazak i pored neuporedivo manjeg broj zaraženih i značajno veće stope vakcinacije. Borba za svakog gosta je počela već odavno i u regiji i u Evropi, a Crna Gora nema luksuz da izgubi još jednu turističku sezonu od koje zavisi skoro četvrtina naših sugrađana", smatra Stanić. 

Iz SDP-a su pozvali Vladu da preuzme i hitne mjere kako bi se što više olakšao dolazak turista iz evropskih i vanevropskih destinacija i predstavili početni rezultati masovne vakcinacije kao siguran pokazatelj odlučnosti države da postane epidemiološki bezbjedna za turizam. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније