Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Portal RTCG ]

12. 05. 2021. 09:33   >>  09:37

MICEV

Kiša i pljuskovi, suvo u nedjelju i ponedjeljak

U naredna tri dana očekuju nas intenzivne padavine, kazao je meteorolog Branko Micev. On je najavio suvo vrijeme u nedjelju i ponedjeljak koje neće dugo trajati, jer od utorka ponovo kiša i pljuskovi .

“Jučerašnji dan bio je najtopliji od početka ove godine, a i prekjuče je bilo 30 stepeni što znači da smo u ovoj godini već izbrojali dva tropska dana na području Podgorice. Prošle godine je bilo 94 na području glavnog grada”, kazao je Micev u Jutarnjem programu TVCG.

April je, dodaje, po prosjeku maksimalne dnevne temperature ove godine bio najhladniji u posljednje 24 godine, a u Evropi prosječna temperatura vazduha bila je najmanja u posljednjih 18 godina.

Nakon tropska dva dana danas nastupa promjena temperature.

“Danas se očekuje intenzivno naoblačenje. Povremeno će biti kiše, ponegdje mogući pljuskovi sa grmljavinom”, kaže Micev.

Kada je riječ o ciklonskoj aktivnosti ona će danas u Poljskoj izazvati obilne padavine, a taj talas će se polako premještati kod nas.

“Tako da ćemo u četvrtak, petak i subotu imati jako nestabilne prilike. Kiša, povremeni pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u četvrtak i u danima do nedjelje”, kazao je on.

Od nedjelje se očekuje osjetno manje padavina, duži periodi suvog vremena, ali to je kratkotrajno, jer već u utorak se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavine.

“Ovo su situacije očekivane za ovo doba godine”, kazao je Micev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније