Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 05. 2021. 18:52   >>  20:09 17

KRŠENJE MJERA U NIKŠIĆU

Litija u čast Sv. Vasilija Ostroškog

Nakon što se ispred Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću okupio veliki broj ljudi , ulicama grada održana je litija u čast Svetog Vasilija Ostroškog.

Litiju je predvodio episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije a tu su bili i novoizabrani predsjednici Opštine i Skupštine Opštine, Marko Kovačević i Nemanja Vuković.

Ispred crkve u Nikšiću se od ranije okupljao veliki broj građana. Oni su u kolonama neprekidno pristizali do platoa u podnožju crkve.

Joanikije je pozvao okupljene građane u mirnu litiju ulicama Nikšića. On je kazao da će krenuti u molitveni hod jer se narod sakupio iz ljubavi prema hramu i Svetom Vasiliju Ostroškom a kako se njegov molitveni hod ne bi prekidao.

Zamolio je na poštovanje epidemioloških mjera.

"Sjećamo se, i to ćemo proslaviti danas, prošle godine kada smo išli u molitveni hod i kada smo bili optuženih da širimo zarazu. Narednijh mjesec dana u Nikšiću nije bilo ni jedog oboljelog od ove opake bolesti. Neka tako bude i ove godine, i Sv. Vasilije odagna svaki opasni virus a posebno virus mržnje svađe i podjela. Da se objedinimo u ljubavi i sigurni smo kada mi uklonimo mržnju da će nam Bog dati svako dobro i da će u dogledno vrijeme ukinuti i ovu zarazu koju je pustio na nas zbog naših grehova ne bi li smo se obratili gospodu", kazao je Joanikije.

 Crkva je ranije saopštila da će zbog epidemioloških mjera izostati tradicionalna litija.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније