Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2021. 16:31 >> 16:35
1

PAVIĆEVIĆ

"Novi logo NP "Lovćen" smišljena provokacija"

Na novom logotipu NP "Lovćen" predstavljen je objekat koji najmanje sličnosti ima sa Njegoševim mauzolejem, saopštio je član izvršnog odbora DPS Crne Gore, Aleksandar Pavićević. Isticanje nepostojećeg objekta, poručuje, ne samo da ni na jedan način ne simbolizuje bilo šta što ima veze sa Lovćenom, već je direktna provokacija građanima, naročito onima koji žive u podlovćenskom kraju.

Kako je kazao, prezentacija novih logotipa Nacionalnih parkova Crne Gore, kako se i očekivalo od njihovog novog rukovodstva, protekla je uz novi skandal, kojim su mnogi građani sa pravom zapanjeni.

Na novom logotipu NP "Lovćen" predstavljen je, isitiče, objekat koji najmanje sličnosti ima sa Njegoševim mauzolejem.

Jasno je, poručuje Pavićević, i na šta podsjećaju konture tog objekta, a to je na ono o čime najistaknutiji predstavnici izvršne vlasti već duže žele unijeti dodatnu napetost i podjele među građane Crne Gore.

"Šovinistički stavovi direktorice i predsjednice UO Nacionalnih parkova Crne Gore svima su odavno poznati, pa nas ne bi začudilo ni i da je na logotipu primijenjen čuveni helikopter koji “spušta” mauzolej - o kojem je nedavno govorila jedna od ministarki u aktuelnoj vladi", navodi Pavićević.

"Međutim, krajnje je nedopustivo da oni na ovaj način žele unijeti dodatni razdor u društvo koje je nova vlast dovela do najvećih tenzija u novijoj prošlosti. Iz tog razloga, pozivamo rukovodstvo NP "Lovćen" da ni na jedan način ne primjenjuje novi “simbol” koji je zastiđe u nizu zastiđa koje se sprovode nad svim građanima Crne Gore", kazao je on.

Kako je istakao, vjeruju kako u toj jedinici, za razliku od Nacionalnih parkova Crne Gore, postoje ljudi sa sviješću o tome kakva je provokacija u pitanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније