Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2021. 18:17   >>  18:16

MEDOKS

Snaženje crnogorske policije na korist objema zemljama

Saradnja Velike Britanije sa crnogorskom policijom i carinom u suzbijanju teškog i organizovanog kriminala je zaista široka i donosi korist objema zemljama, kazala je britanska ambasadorka u Podgorici Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz Britanske ambasade, Medoks se sastala danas sa vršiocem dužnosti direktora Uprave policije (UP) Zoranom Brđaninom, sa kojim je razgovarala o nastavku saradnje policija Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Povod sastanka je uručenje donacija Britanske ambasade u vrijednosti od skoro 70 hiljada eura, kojom se jačaju kapaciteti odsjeka u UP i podgoričkog Centra bezbjednosti (CB) sa ciljem modernizacije, opremanja i snaženja crnogorske policije i potvrđuje partnerski odnos britanske Vlade sa crnogorskom UP“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, kroz programsku podršku, ambasada Velike Britanije obezbijedila dva vozila i vrijednu računarsku i taktičku opremu koja će poboljšati efikasnost i unaprijediti metodologiju rada podgoričkog CB u cilju postizanja snažnijeg odgovora na bezbjednosne izazove.

Medoks i Brđanin su nakon sastanka obišli novu adaptiranu kancelariju u CB, gdje će se raditi sa maloljetnim osobama, koje su prepoznate kao ranjiva kategorija društva.

"Ta adaptirana kancelarija ima za cilj da u zajedničkoj inicijativi doprinese zaštiti djece od prestupnika, unaprijedi kapacitete pružalaca pomoći u oblasti prava djeteta, prevenciju ponovnog činjenja istih ili sličnih krivičnih djela“, navodi se u saopštenju.

Na kraju sastanka, Medoks je rekla da je današnji sastanak sa Brđaninom bio važan.

Saradnja se, kako je navela, odvija u različitim oblastima, uključujući borbu protiv međunarodne trgovine drogom, organizovanog imigracionog kriminala, finansijskog kriminala, šverca cigareta, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece.

Medoks je dodala da je danas sa zadovoljstvom posjetila kancelariju za rad sa djecom u CB, čija je adaptacija finansirana donacijom Britanske ambasade.

Brđanin je kazao da je saradnja između UP i Britanske ambasade u kontinutetu dobra i snažna na operativnom i na strateškom nivou.

"Uvjeren sam da će povjerenje koje UP uživa od ovog međunarodnog partnera u narednom periodu kroz podršku operativnim strukturama policije dati dodatni podsticaj crnogorskoj policiji na suzbijanju svih oblika kriminala“, naveo je Brđanin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније