Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2021. 18:33 >> 18:34

MINISTARSTVO EKOLOGIJE

Krenuli u rješavanje ekološkog problema u "Šupljoj stijeni"

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma krenulo je u rješavanje ekološkog problema na prostoru pljevaljskog rudnika "Šuplja stijena", iz čijeg se okna izlivaju zagađene vode, kazali su državni sekretar za ekologiju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Danilo Mrdak i hidro-geolog Dina Skarep iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, koji su danas posjetili taj lokalitet.

U rudniku “Šuplja stijena” u Šulima kod Pljevalja, postoji veliki ekološki problem sa vodama koje izviru iz starih rudarskih oka, a koje su opterećene gvožđe-sulfatom, što prouzrokuje ekstremno zakiseljavanje Mjedeničkog potoka.

"Namjerni smo da krenemo u rješavanje i ovog ekološkog problema, stoga su predstavnici MEPG-a danas sa ekspertima rudarsko-geološke struke i zajedno sa direktorom komapnije 'Gradir', Petrom Vranešom, obišli lokaciju i razgovarali o budućim koracima koji se moraju preduzeti, a koji bi doveli do pozitivnog ekološkog ishoda", navode u saopštenju Ministarstva.

Kako su istakli, smatraju da su na tragu rješenja i ovog problema i uskoro će početi sa eksperimentom koji će dati jasne smjernice za izradu projekta, čijom realizacijom će neutralisati i ovu crnu ekološku tačku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније