Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2021. 14:24 >> 14:25
1

MILJANIĆ PORUČIO

"Požarnu sezonu dočekujemo spremni"

Sistem zaštite i spašavanja Crne Gore ovogodišnju požarnu sezonu dočekuje spremno, a svi njegovi činioci su u okviru nadležnosti i odgovornosti koje imaju preduzeli adekvatne pripreme, saopštio je državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić. On se danas sastao sa sa komandirima i ostalim predstavnicima crnogorskih službi zaštite i spašavanja.

Miljanić je apelovao na građane da im budu partneri u zaštiti od požara i da poštuju preporuke nadležnih službi i tako daju doprinos zaštiti od požara. Riječ je, kako je naveo, o očuvanju zajedničkih vrijednosti i dobara, odnosno o zajedničkoj odgovornosti.

"Očekujemo da će ukupni resursi službi koje čine sistem zaštite i spašavanja biti dovoljni da odgovore na sve eventualne izazove, a istovremeno intenzivno radimo na njihovom poboljšanju i modernizaciji. Podsjećam da danas posjedujemo dva protivpožartna aviona i jedan helikopter Avio-helikopterske jedibnice MUP-a, tri helikoptera Vojske Crne Gore, a u sezonu ulazimo sa oko 600 profesionalnih vatrogasaca – spasilaca kojima je na raspolaganju oko 180 vozila i sa 150 dobrovoljnih vatrogasaca koji imaju 15 vozila", naveo je Miljanić.

Istakao je da se ne sumnja u profesionalnost i hrabrost svih tih ljudi i njihovu spremnost da kao i prethodnih godina djeluju kada god je to potrebno.

Na današnjem sastanku istaknuta je potreba da nadležne inspekcije na državnom i lokalnim nivoima narednih dana djeluju preventivno, odnosno pojačaju aktivnosti u cijeloj državi, saopšteno je iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније