Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2013. 10:07   >>  10:07 2

OPŠTINE BEZ NOVCA

BP: Država da čisti i lokalne puteve

Bjelopoljska partija smatra da bi država trebala donijeti uredbu kojom bi u svoju nadležnost preuzela i zimsko održavanje glavnih lokalnih puteva, jer kako navode opštine često nemaju novca za to.

U BP kažu da mnoge opštine zimi trpe problem održavanja lokalnih puteva. Država je nadležna za održavanje magistralnih puteva, a za održavanje lokalnih puteva nadležne su lokalne samouprave.

"Bjelopoljska partija smatra da bi država trebala donijeti takvu uredbu kojom bi u svoju nadležnost preuzela i zimsko održavanje glavnih lokalnih puteva kao što su na primjer bjelopoljski putevi od Bijelog Polja do Bistrice, Đapanovog groba, Sipanja", navodi se u saopštenju BP.

Kažu i da polovina stanovništva bjelopoljke opštine živi upravo na seoskom području.

"Razlog više zašto je potrebno donijeti jednu takvu uredbu su osiromašeni opštinski budžeti. Ako država ne donese takvu uredbu onda je potrebno da opštinama budžetom odvoji veća novčana sredstva, vodeći računa i o tome koje su to opštine koje se susreću navedenim problemima", poručuju iz BP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније