Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar ]

02. 06. 2021. 10:53   >>  10:54

CRNOGORSKI TELEKOM TESTIRAO

Stvoreni preduslovi za rad 5G servisa u CG

Crnogorski Telekom pustio je u testni rad 5G mrežu u Bijelom Polju i Beranama, čime su stvoreni realni preduslovi za komercijalno puštanje u rad 5G servisa širom Crne Gore.

Telekom je tako postao prvi telekomunikacioni operator u Crnoj Gori koji je uspješno testirao 5G mrežu na više lokacija u Crnoj Gori u realnim uslovima, odnosno na srednjem frekvencijskom spektru, koji je u ovom trenutku dostupan korisnicima, prenosi PR Centar.

Rukovodilac za pristupnu mrežu u Crnogorskom Telekomu, Predrag Stanišić, kazao je da mu je drago što ima čast da objavi da je kompanija uspješno završila testiranje potpuno nove tehnologije - 5G, koja će napraviti revoluciju na tržištu telekomunikacija.

„Kroz razvoj elektronskih komunikacija pružamo podršku društvenom i ekonomskom napretku Crne Gore. S pravom možemo reći da smo opravdali titulu lidera na telekomunikacionom tržištu. Namjerno smo odabrali sjever želeći da podstaknemo razvoj ovog regiona, nestavljajući u prvi plan ekonomsku isplativost investicije“, rekao je Stanišić.

On je naveo da je projekat realizovan oslanjajući se prvenstveno na sopstevene resurse.

Stanišić se zahvalio kompletnom timu Telekoma i podsjetio na veliku podršku koja je stigla od kolega iz Deutsche Telekom grupe i dugogodišnjeg partnera Eriksona.

„Sve aktivnosti su sprovedene u koordinaciji sa releventnim državnim institucijama, poštujući zakonske okvire, prvenstveno mislim na Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i Elektrotehnički fakultet Crne Gore“, dodao je Stanišić.

Izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma, Dina Cibulskaja, kazala je da je ta kompanija operator koji ima najveći udio u Crnoj Gori u razmjeni podataka putem mobilnog interneta, kao i da je njena mobilna mreža najbrža po mnogim istraživanjima.

„Ali, za nas nikad nije dosta. Želimo da naši korisnici budu zaista zadovoljni zbog toga što smo im pružili i zato smo odlučni da svaki put uvodimo nove tehnologije i razvijamo iskustvo i dostupnost usluga. Ostajemo privrženi korisnicima i to ćemo slijediti“, poručila je Cibulskaja.

Kako je ranije saopšteno iz kompanije, Telekom proaktivno radi na tome da korisnicima omogući pristup 5G mreži, većim brzinama i superiornom korisničkom iskustvu i prije nego što se stvore uslovi za implementaciju 5G mreže u cijeloj zemlji i u punom kapacitetu.

Crna Gora i dalje čeka na stvaranje regulatornih i tehničkih uslova za implementaciju 5G mreže na nivou države, kada će se kroz aukciju spektra operatorima na raspolaganje staviti 3,5 giga hercane (GHz) frekvencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније