Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 11. 2013. 21:23   >>  21:29 1

PRVI U CG

Tivat dobio sertifikat ISO 9001

Opštini Tivat sjutra će biti uručen sistem kvaliteta ISO 9001, čime će postati prva opština u Crnoj Gori koja će dobiti ovakav sertifikat.

To, kako je uoči sjutrašnjih svečanosti povodom Dana opštine, kazao predsjednik opštine Miodrag Kankaraš, predstavlja priznanje lokalnoj upravi u smislu efikasnosti i pružanja usluga građanima.

To će puno značiti i za strane investicije i za predpristupne IPA projekte, istakao je Kankaraš.

„To nije samo simbolično niti radi nekog imidža. Njemačka ekipa je radila standardizaciju i sve što stoji u izvještaju daje nam za pravo da potvrdimo da smo u proteklom periodu napravili efikasnu lokalnu samoupravu“, rekao je Kankaraš.

Tokom druženja sa novinarima Kankaraš je najavio da će budžet za narednu godinu biti između 9 i 10 miliona eura i da će se radovi na rekonstrukciji šetališa Pine obaviti u predviđenom roku.

Odgovarajući na pitanja novinara, prvi čovjek Tivta je kazao da „Katari Diar“, na lokaciji bivšeg kompleksa Plavi horizont, planira izgradnju kondominijum hotela i više manjih turističkih objekata namijenjenih tržištu, zbog čega se ušlo u proceduru izmjene planske dokumentacije, koja treba da se završi do kraja godine.

Kankaraš nije želio da komentariše podatak da Porto Montenegro svojim korisnicima naplaćuje vodu po 2,30 eura koju kupuje od tivatskog Vodovoda za 1,80.

„Zahtjev našeg Vodovoda je da se naplaćuje na jednom mjernom mjestu, a sve što je unutar te mreže da održava Porto Montenegro. Oni imaju ugovore sa svojim klijentima. To nije protiv zakona ni opštinskih odluka. Vidjećemo da li će doći do neke promjene Zakona o komunalnoj djelatnosti, ali održavanje mreže je u njihovoj nadležnosti, a to košta“, objasnio je Kankaraš.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније