Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 06. 2021. 10:31 >> 10:33

AKCIJA "FOLIJA"

Zbog zatamnjenih stakala kažnjeno 66 vozača

Tokom vikenda policija je sankcionisala 66 vozača jer su mimo zakona na automobilima imali zatamnjena bočna vjetrobranska stakla.

Aktivnostima sobraćajne policije, pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, kao i kontrolom stanica za tehnički pregled vozila, uočeno je da jedan broj vozila suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima ima naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pored toga što je zabranjeno da ovakva vozila učestvuju u saobraćaju, upravljanjanje vozilima sa zatamnjenim staklima je veoma nebezbjedno, pogotovo u noćnim i uslovima smanjenje vidljivosti.

Imajući u vidu navedeno, službenici saobraćajne policije su 5. i 6. juna 2021. godine, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru koje i operativnu akciju „Folija“.

Kako su saopštili zbog uočenih prekršaja i upravljanja ovakvim vozilom sankcionisano je 66 vozača.

Pored novčane kazne propisane Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodatna propisana sankcija vozačima koji upravljaju ovakvim vozilom je, isključivanje iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni teknički pregled, koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala vozila.

„Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i na vozilima ne zatamnjuju bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač), prvenstveno iz razloga bezbjednosti, a nakon toga i da se ne bi izlagali dodatnim troškovima ukoliko budu uočeni i kontrolisani od strane policijskih službenika“, poručuju iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније