Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 06. 2021. 11:24   >>  11:25

URA SAOPŠTILA

Pozdravili osnivanje Alimentacionog fonda

Odluka Ministarstva finansija i socijalnog staranja da se u budžetu obezbijedi 30.000 eura za osnivanje Alimentacionog fonda prvi je korak u ostvarivanju još jedne od programskih politika Građanskog pokreta URA, saopšteno je iz partije.

Podsjećaju da se za osnivanje Alimentacionog fonda URA bori još od osnivanja partije 2015. godine.

"Međutim, trebala je da se desi smjena vlasti pa da ovaj predlog uopšte dođe na dnevni red razmatranja, kako izvršne, tako i zakonodavne vlasti, jer prethodna nije imala sluha za to, tačnije prioriteti su im bili građanima dobro znane stvari. Danas konačno možemo da kažemo da će se u godinama ispred nas i ovo pitanje riješiti i da će samohrani roditelji imati veću finansijsku sigurnost u podizanju svoje djece“, kazali su iz Ure.

Navode da su građanima osnivanje Alimentacionog fonda obećali i pred parlamentarne izbore.

"Poražavajući je podatak da u Crnoj Gori samo jedna trećina roditelja plaća alimentaciju za svoju djecu koja su pripala drugom roditelju. Neprihvatljivo je situacija da država ne čini ništa kako bi pomogla samohranim roditeljima i riješila problem neplaćanja alimentacija. U tom pogledu osnivanje Alimentacionog fonda daće rješenja na ove probleme", ukazuju iz Ure.

Dodaju i da je na jučerašnjem zasijedanju Odbora za ekonomiju, finansije i budžet od strane nadležnog ministarstva garantovano nesmetano funkcionisanje porodičnih saradnika i u 2021. godini a čije pitanje je pokrenuo poslanik URE Miloš Konatar.

Oni ponavljaju da kao što su se borili za uvođenje dječjeg dodatka i besplatnih udžbenka, tako će se boriti i do konačnog formiranja Alimentacionog fonda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније