Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

15. 06. 2021. 09:05 >> 09:26
21

ADŽIĆ

Skrnavljenje spomenika Čupiću poraz društva

Skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću nije samo poraz čovjeka koji je to uradio već i poraz društva kada poslije toliko godina nijesmo uspjeli da prihvatimo neke civilizacijske vrijednosti, kazao je savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić

Ažić je komentarišući aktuelnosti u Crnoj Gori gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore iskazao protest i nezadovoljstvo zbog skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću.

"Porazan je trenutak za Crnu Goru da je iko došao u situaciju da naravi tako gnusan čin i sa velikim prezirom i dozom gađenja gledam na sve to i osuđujem to što se delilo. To nije samo poraz čovjeka koji je to uradio već i poraz društva kada poslije toliko godina nijesmo uspjeli da prihvatimo neke civilizacijske vrijednosti", kazao je Adžić.

To, kako je kazao, nikome ne služi na čast i ponos. On je dodao da sinoć nije bio na protestu koji je održan na Cetinju jer smatra da nije bio u organizaciji građana već u organizaciji pojedinih političkih partija.

Pozdravlja svako antifašističko okupljanje i vjeruje da je najveći broj rađana na protestu na Cetinju bio kako je kazao, upravo kako bi podržao vrijednosti koje i on baštini.

"Čestitam im na velikom broju okupljenih, pokazali da u Crnoj Gori živi antifašistička svijest i da je ona dominantna i da će na kraju pobijediti", kazao je Adžić.

Ovo je, dodaje, tema koja treba da objedinjava sve.

"To su i svi čimbenici društvenog života i pokazali. Koliko sam ispratio, sve političke parije, ministri su iskazali negodovanje. Mislim da je to nešto što treba da nas objedinjuje i vjerujem da ćemo budućnost graditi na stvarima koje nas spajaju", kazao je Adžić.

Smatra da su i mediji pored predstavnika političkih partija, pogotovu kako je kazao, onih koji predstavljaju desnicu odgovorni za ovakvo stanje u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније