Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

15. 06. 2021. 12:01   >>  12:01

GI 21.MAJ

Vlada da usaglasi propise sa Zakonom o životnom partnerstvu

Građanska inicijativa (GI) "21. maj" pozvala je Vladu da hitno pristupi usaglašavanju propisa sa Zakonom o životnom partnerstvu lica istog pola i izradi podzakonskih akata, da bi LGBT osobe uživale prava koja im pripadaju.

Iz GI su kazali da osuđuju pasivan odnos Vlade u odnosu na unaprjeđenje prava LGBT osoba u Crnoj Gori.

Oni su istakli da je Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola donesen u julu prošle godine, bez glasova partija vladajuće parlamentarne većine.

"Vladajuća većina nastavlja sa ignorantskim odnosom, na način što ne obezbjeđuje uslove za njegovu primjenu", kazali su iz GI "21. maj"

Iz GI "21. maj" su ocijenili da Crna Gora od prepoznatog regionalnog lidera u zaštiti prava LGBT osoba, dolaskom nove vlasti nazaduje i na taj način stvara pogodno tlo za nasilje i diskriminaciju ovih osoba.

"LGBT osobe su dio našeg društva, to su naše komšije, članovi porodice, kolege, ali su uskraćeni za mnoga prava, koja su im ovim zakonom data", poručili su iz GI "21. maj".

Ako zakon ne doživi adekvatnu primjenu, kako su kazali, onda je samo mrtvo slovo na papiru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније