Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 06. 2021. 13:32 >> 13:34
3

ĐUKANOVIĆ-RADOVIĆ

CG će nastaviti da brine o iseljenicima

Crna Gora će nastaviti odgovorno da vodi računa o svojim ljudima bilo da su ovdje ili daleko, poručio je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović prilikom susreta sa južnoameričkim privrednikom porijeklom iz Crne Gore i predsjednika ragbi saveza Crne Gore, Arielom Radovićem.

Predsjednik je uz dobrodošlicu iskazao zadovoljstvo susretom sa gospodinom Radovićem i njegovom djecom, ističući da je posebno lijepo kada se porodica okreće svojim korijenima i zemlji svog porijekla.

Čestitao je Radoviću na angažmanu u našoj iseljeničkoj zajednici u Argentini i Buenos Airesu, zahvaljujući kojem je uz podršku države napravljen ozbiljan pomak u uspostavljanju kvalitetne veze između Crne Gore i naših iseljenika.

Đukanović e naglasio da jednako tako iseljenici predstavljaju dobru vezu između Crne Gore i zemlje u kojoj žive, što je potvrđeno i kroz susrete Predsjednika sa zvaničnicima zemalja Južne Amerike.

Uz ocjenu da je ponosan na to kako Crnu Goru predstavlja njena iseljenička zajednica, zahvalio je Arielu Radoviću i za njegov angažman u Crnoj Gori u oblasti sporta za koji su naši građani predisponirani i ostvaruju vrhunske rezultate.

Predsjednik crnogorskog ragbi saveza iz Argentine, zahvalio je Predsjedniku za prijem ističući da je za njega i cijelu crnogorsku zajednicu u tom dijelu svijeta velika čast susret sa Predsjednikom i razmjena mišljenja.

On je kazao da je od svog prvog dolaska u Crnu Goru pokušavao da radi za Crnu Goru i njenu promociju u svijetu, ali i na jačanju veza između dvije zemlje.

To je bio i razlog što se opredijelio da pomogne razvoju ragbija, sporta kojim se uspješno bavi i u Argentini, ističući da je zainteresovan i za pokretanje drugih djelatnosti u našoj zemlji, ali i animiranje privrednika iz Argentine i Južne Amerike za dolazak i ulaganje u Crnu Goru.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније