Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Bijelo Polje ]

16. 06. 2021. 19:50   >>  19:52 6

SKRNAVLJENJE SPOMENIKA ČUPIĆU

U Bijelom Polju održana antifašistička šetnja

U Bijelom Polju je danas organizovana antifašistička šetnja povodom skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

Građani su prošetali od kružnog toka u Nikoljcu do Spomenika palim borcima u centru grada i nosili transparent “Smrt fašizmu“ sa slikom Ljuba Čupića.

Okupljenima se obratio jedan od posljednjih živih boraca NOB-a i počasni predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Bijelog Polja Rajko Stevović.

“Svjedočimo napadima na spomenike naših boraca i antifašista koji su krv prolili za našu slobodu. Sa ovog mjesta im poručujemo da ćemo odbraniti tekovine naše borbe, smrt fašizmu!”, poručio je Stevović.

Građanima je pozdrave u ime antifašista sjevera prenio Asmir Pućurica.

“Nećemo dozvoliti da nam se pokoljenja stide niti ćemo dozvoliti da prolivena krv naših predaka bude uzaludna. Ne smijemo dozvoliti da nas poljulja nečija hrabrost i drskost da nam fašizam saspe u lice sa izgovorom da je to antifašizam, mi dobro znamo zbog čega smo ovdje. Nemojte dozvoliti da nas nadjačaju”, poručio je Pućurica.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније