Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 06. 2021. 13:08 >> 13:19

ZAVRŠENA ONLINE NAGRADNA IGRA

"EU na dlanu" odigralo više od 18.000 takmičara

Preko 18 hiljada takmičara odigralo je nedavno završenu online nagradnu igricu "EU na dlanu", koju je povodom Dana Evrope organizovala Evropska unija u Crnoj Gori, od 14. maja do 11. juna. Vrijedne nagrade osvojilo je 68 takmičara, koji su pokazali najbolje znanje o Evropskoj uniji, zemljama članicama, njihovoj istoriji, geografiji, kulturi, umjetnosti i sportu.

Ovo je druga godina za redom da Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar organizuju ovu igricu. Unparijedili su je i povećali broj nagrada, što je uticalo na značajan rast broja igrača u odnosu na 2020. godinu.

"U vrijeme epidemije korona virusa, većina aktivnosti svih nas bila je na internetu. Zato smo došli na ideju da građanima ponudimo online edukativne i zabavne sadržaje, ali i pružimo im šansu da obraduju sebe i osvoje zanimljive nagrade. Drugi cilj nam je bio da pomognemo malim i srednjim preduzećima, koji trpe velike posljedice situacije u kojoj živimo duže od godinu. Zato smo u skladu sa tim i definisali naš nagradni fond. Igrica je prošle godine privukla veliku pažnju, pa smo odlučili da je ponovimo i drago nam što smo zajedno sa igračima uspjeli da ostvarimo još bolje rezultate“, saopšteno je iz EU info centra.

Takmičari koji su se kvalifikovali za nagrade, a potom u transparetnom procesu izvučeni po principu slučajnog odabira, osvojili su pet vaučera za ljetovanje u Crnoj Gori u vrijednosti od 400 eura, tablet, 40 vaučera u vrijednosti od 50 eura, kao i specijalne nagrade – poklone iznenađenja, koje su pripremile ambasade zemalja članica EU. Pored Delegacije i EUIC, nagrade su obezbijedile ambasade zemalja članica EU, Kancelarija za evropske integracije, Kancelarija za mlade Glavnog grada, NVO Centar za omladinsku edukaciju, a uz podršku NVO Unija mladih preduzetnika i inicijative Ljetuj doma.
Ukoliko želite da provjerite svoje znanje o EU i njenim zemljama članicama, igrica je i dalje dostupna na linku www.eunadlanu.me. Igrica počinje bacanjem kockice, nakon čega pion počinje „putovanje“ po EU. Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice. Igrica traje u prosjeku 15 minuta i dostupna je na telefonu i desktopu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније