Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 06. 2021. 14:44   >>  14:45

DAN OTVORENIH VRATA

ASK odlučna u sprovođenju reformi

Kvartalni izvještaj rada Agencije za sprečavanje korupcije ukazuju da se počelo sa praktičnom primjenom odlučnog opredjeljenja za reforme, kao i na trend porasta povjerenja građana u rad ove institucije, istakli su predstavnici Agencije na skupu Dan otvorenih vrata koji je upriličen za predstavnike NVO.

Gosti Agencije bili su predstavnici Centra za demokratsku tranziciju (CDT), Centra za građanske slobode (CEGAS), Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), Građanske alijanse i Instituta alternativa.

Naglašavajući da su zaštita javnog interesa i vladavina prava linije povezivanja koje dvije strane usmjeravaju na blisku saradnju, direktorica Jelena Perović je upoznala sagovornike sa dijelom radnog dokumenta Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24, u kome je, između ostalog, navedeno da je "nakon promjena u Savjetu Agencije i njenom rukovodstvu 2020, Agencija otpočela s proaktivnim pristupom prema izazovima u pogledu njene nezavisnosti, integriteta, nepristrasnosti, transparentnosti, neselektivnog pristupa i kvaliteta svojih odluka, unapređujući sveukupni učinak".

"Takve ocjene ohrabruju i upućuju na ispravnost započetog puta, ali i obavezuju na dalji napredak i spremnost za usvajanje novih iskustava u cilju poboljšanja prakse, uz shvatanje da su preduzeti početni koraci u kompleksnoj i slojevitoj misiji smanjenja stvarnog i percipiranog nivoa korupcije", navodi se u saopštenju Agencije.

Bliže je pojašnjeno djelovanje Agencije u oblastima zaštite zviždača, analize propisa i davanja mišljenja na zakonske i podzakonske akte, izrade planova integriteta i metodologije koja se primijenjuje pri provjeri imovinskih kartona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније