Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 06. 2021. 11:03 >> 11:04
2

PORUKE IZ VLADE

Gorčević čestitala Dan Muslimana CG

Identitet, istorija, kultura i tradicija Muslimana u Crnoj Gori čine neodvojivi i integralan dio ukupne crnogorske istorijske baštine, kazala je Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević.

Ona je predsjedniku Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore Sabriji Vuliću, čestitala 20. jun - Dan Muslimana Crne Gore.

“Važno je istaći da identitet, istorija, kultura i tradicija Muslimana u Crnoj Gori čine neodvojivi i integralan dio ukupne crnogorske istorijske baštine. Bogatstvo različitosti građansku državu čini stabilnijom”, rekla je Gorčević, saopšteno je iz Vlade.

Ona je poručila da će Vlada posvećeno unapređivati status manjinskih naroda, osnaživati njihovu zastupljenost i promovisati kulturni identitet i tradiciju.

Gorčević je kazala da zajednički rad na izgradnji međusobnog povjerenja predstavlja važan korak u smislu daljeg napretka i prosperiteta države na njenom evropskom putu.

“Vjerujem da ćemo kroz međusobnu saradnju dodatno afirmisati kulturni i nacionalni identitet Muslimana Crne Gore, te u tom duhu čestitam praznik i želim uspjeh u daljem radu, a svim Muslimanima Crne Gore da ga provedu u zdravlju i blagostanju”, poručila je Gorčević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније