Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 06. 2021. 07:37 >> 07:40
10

MIHAILO

"Rušenje manastirske prostorije zahtijeva odgovor"

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je da je ožalošćen devastacijom Cetinjskog manastira i negiranjem genocida u Srebrnici, sada već bivšega ministra aktuelne vlade. Rušenje manastirske prostorije u kojoj je bila Njegoševa štamparija, čija je slova knjaz Danilo pretopio u vrijeme prve vojne Omer paše Latasa, 1852. godine, da bi branio i odbranio Crnu Goru, akt je uvrede Crne Gore, koji vapi za odgovorom nadležnih državnih organa, kazao je on.

“Rušitelji su nasrnuli ne samo na taj, nego i na svaki simbol koji svjedoči crnogorsko slobodarstvo. Prije nekoliko dana urinom su nasrnuli i na spomenik Ljubu Čupiću koji oličava crnogorski prkos ropstvu i okupaciji”, kazao je on.

Po njegovim riječima, politika koja podstiče devastacije i negiranje genocida u Srebrnici zaslužuje javni i masovni odgovor građana.

“Ona je i proizvela odnos javnosti koja pokazuje svojevrsni zaborav koji prekriva prvu posjetu Srebrnici koju smo prije dvije decenije upriličili mi, don Branko Zbutega i reis Islamske vjerske zajednice Idriz Demirović. Poziv da bude u delegaciji odbio je ondašnji čelnik cetinjske filijale beogradske patrijaršije Amfilohije Radović. Prethodno smo posetili mučenički Vukovar i poklonili smo se na Ovčari njegovim žrtvama”, podsjetio je Mihailo.

Savjetovao je političarima iz vlasti da priznaju poznatu činjenicu genocida u Srebrnici i stanu u zaštitu svega onoga “što oličava našu domovinu, njen suverenitet i integritet”.

On je objavio i da je juče na Svetoj liturgiji, u čin đakona rukopoložen Nikola Poleksić.

“Prethodno je sklopio brak s gospođom Mirnom Nikćević”. objavio je mitropolit CPC. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније