Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

23. 06. 2021. 11:14   >>  11:15

KCCG

Snimanje želuca i debelog crijeva od 1. jula

Klinički centar (KCCG) pozvao je pacijente kojima je potrebno da snime želudac i debelo crijevo da se od 1. jula jave izabranim ljekarima, jer će od tada biti otvoreni termini za taj mjesec.

Glavna sestra KCCG Ivana Popović rekla je da su se na ovaj potez odlučili jer se pacijenti, iako potvrde dolazak tri dana ranije, na kraju ne pojave na snimanju.

“Tokom jučerašnjeg dana od sedam zakazanih kolonoskopija, uradili smo samo dvije jer se pet pacijenata koji su potvrdili da će doći, na kraju nijesu pojavili”, rekla je Popović.

Ona je kazala da prema podacima iz ambulante svaki drugi pacijent ne dođe na zakazani termin.

“Na ovaj način nastojimo da dođemo do pacijenata koji sjede kući i do kojih ne možemo da dođemo zbog onih koji im uzurpiraju termine“, objasnila je Popović.

Ona je kazala da se nada da će na ovaj način smanjiti žalbe koje se odnose na to da ova snimanja navodno nijesu dostupna mjesecima.

Popović je rekla da se na Poliklinici, u okviru Gastroenterološke ambulante, kolonoskopija i gastroskopija rade u dvije smjene, i to od osam do 14 sati i od 15 do 20 sati.

„Dnevno, u prosjeku možemo da uradimo 20 gastroskopija i još deset kolonoskopija“, kazala je Popović.

Ona je napomenula da ipak, zbog toga što zakazani pacijenti ne dođu, ljekari gube vrijeme jer svakako moraju biti na poslu, a ostali pacijenti su prinuđeni da čekaju.

„Ova snimanja nije moguće raditi momentalno s obzirom na proces pripreme koji im prethodi i PCR testiranje na korona virus“, objasnila Popović.

Kako je rekla, pregledi se zakazuju samo preko izabranih ljekara, a otkazivanje mogu da jave ili svom izabranom ljekaru ili pozivom na broj 020412495.

„U isto vrijeme, molimo pacijente da kod svojih izabranih ljekara ažuriraju brojeve telefona jer nam se često dešava da su u kartonima navedeni pogrešni ili nepostojeći kontakt telefoni“, zaključila je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније