Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2021. 12:01 >> 12:08

STIJOVIĆ - ARDELEANU

Podrška Rumunije u oblasti poljoprivrede značajna

Prostora za unapređenje odnosa u oblasti poljoprivrede sa Rumunijom postoji, a poseban fokus će biti u narednom periodu na investicije u sektoru stočarstva i proizvodnji pilećeg mesa, kao i o pronalaženju povoljnih angažmana za uvoz stočne hrane, istaknuto je na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Matei Viorel Ardeleanua.

Razgovarano je o daljem produbljivanju tradicionalno dobre saradnje dvaju zemalja u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, a posebno je istaknuta mogućnost uzgoja rumunskih Angus goveda koja bi mogla da se uzgajaju u Crnoj Gori.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, Stijović je upoznao ambasadora sa aktivnostima i trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovračkih poglavlja iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane, istakavši da je iskustvo Rumunije u pregovorima pristupanju Evropskoj Uniji dragocjeno i od velike koristi za Crnu Goru.

Ardeleanu je iskazao punu podršku našem evropskom putu. On je naglasio da s obzirom na značajna iskustva u pristupanju Evropskoj Uniji i vrlo ozbiljan tim na polju poljoprivrede u Briselu, Rumunija ostaje pouzdan partner i spremna je da pruži ekspertsku podršku.

Ministar je predstavio "Plantaže“ i istakao zainteresovanost za inteziviranje saradnje kako bi se crnogorski brend mogao bolje plasirati na rumunsko tržište.

Tokom sastanka potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja Rumunije i Crne Gore još više unaprijedi i ojača kroz poslovnu, međutrgovinsku, i ekonomsku saradnju u narednom periodu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније