Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

28. 06. 2021. 06:35 >> 06:39

VIŠI SUD

Usvojeno preko 150 molbi za uslovni otpust

Viši sud je tokom prošle i u prvoj polovini ove godine usvojio više od 150 molbi osuđenih lica za uslovni otpust, saopšteno je Danu iz tog suda.

Kako je saopštila portparol tog suda Aida Muzurović, od početka ove godine do sada ovaj sud je pozitivno odgovorio u 45 predmeta, dok je u prošloj godini prihvaćeno ukupno 106 molbi osuđenih lica.

Do 2015. godine o molbama za uslovni otpust odlučivalo je Ministarstvo pravde, dok je od jula 2015. taj institut u nadležnosti viših sudova.

Prema statističkim podacima, Ministarstvo pravde i podgorički Viši sud su u poslednjoj deceniji odobrili više od 1.200 molbi za uslovni otpust.

Među licima koja su se zbog dobrog vladanja našla na slobodi prije isteka zatvorske kazne, između ostalih, bili su i bivši predsjednici crnogorskih opština koji su osuđivani zbog zloupotrebe službenog položaja, pojedini i u produženom trajanju, biznismeni koji su uglavnom osuđivani na kazne ispod zakonskog minimuma, političari, ali i lica osuđivana za teška krivična dijela protiv životaitijela.

U nizu tih molbi u dva navrata našla se i molba Damira Mandića, saučesnika u ubistvu glavnog i odgovornog urednika „Dana” Duška Jovanovića, ali je zbog loše bezbjednosne procjene oba puta odbijena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније