Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: TVCG ]

30. 06. 2021. 16:19 >> 16:20
1

RATNI ZLOČINI

Za šest godina procesuiran samo jedan predmet

Za šest godina od usvajanja Strategije za istraživanje ratnih zločina u Crnoj Gori, procesuiran je samo jedan takav predmet, koji je ustupljen od druge države, što govori o tome da Strategija za istraživanje radnih zločina u Crnoj Gori nije zaživjela, poručuju iz Akcije za ljudska prava.

S druge strane, Tužilaštvo se, kažu, suočava s brojnim problemima, kao što su veliki protok vremena, ali i nedostatak političke volje da se takvi slučajevi istraže do kraja.

Iz EU ipak poručuju da idemo naprijed, te da je veliki korak ka pomirenju nedavno usvojena Strategija o genocidu u Srebrenici.

Strategija za istraživanje ratnih zločina u Crnoj Gori iznevjerila je očekivanja, smatraju u Akciji za ljudska prava. Za šest godina, kažu, nije se mnogo odmaklo.

 

TV Prilog: Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније