Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2021. 09:56 >> 09:57
2

PRILIKA ZA EKONOMSKU PROMOCIJU

Krivokapić će učestvovati na Expo 2020 Dubai

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, cijeneći izuzetno dobre odnose Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, odazvao se pozivu Njegovog Visočanstva Šeika Muhameda Bin Rašid Al Maktuma da učestvuje na Expo 2020 Dubai, saopšteno je iz Vlade.

Jedna od najprestižnijih međunarodnih manifestacija, održaće se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine u Dubaiju, pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“.

"Imajući u vidu renome ove jedinstvene svjetske izložbe, na kojoj zemlje učesnice na inovativan i kreativan način predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse, na temu predmetnog Expo-a, Crna Gora je jedna od prvih država koje su potvrdile učešće na Expo-u 2020 Dubai. Ovaj globalni događaj biće i prilika za Crnu Goru da inicira nove i pospješi postojeće ekonomske investicione veze sa gradom i zemljom domaćina, kao i da se predstavi kao ekonomski stabilna i atraktivna investiciona destinacija", saopšteno je iz Vlade.

U paviljonu Crne Gore, koji se nalazi na uglu dvije promenade u tematskom distriktu „Održivost“, biće postavljena izložba ,,Blagosloveni prirodom“. Na ovaj način ćemo simbolično proslaviti i važan jubilej - 30 godina od donošenje deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

"Prepoznajući značaj i ulogu Expo 2020 Dubai za promociju države i njenih potencijala, ohrabruju se svi preduzetnici, stvaraoci, start-upovi, organizacije i ostali privredni subjekti da se prijave na ,,Javni poziv za kandidaovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai“, koji je raspisalo Ministarstvo ekonomskog razvoja i time doprinesu što boljoj prezentaciji Crne Gore kao kreativne, otvorene, zemlje ideja spremne na saradnju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније