Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2021. 20:48 >> 20:55

ODRŽIVA ZAJEDNICA

Prekograničnom saradnjom do jačanje energetske efikasnosti u Tuzima

Projekat Održive lokalne energetske zajednice – LEC predstavlja priznanje za opštinu Tuzi, kao vodećeg partnera na projektu, da ima razvijene kapacitete i kredibilnost za učešće u zahtjevnim projektima prekogranične saradnje, kazao je savjetnik glavne pregovaračice i nacionalne IPA koordinatorke, Bojan Vujović.

On je danas učestvovao na radionici koju je organizovala Opština Tuzi, u okviru projekta Budućnost građanske energije: Održive lokalne energetske zajednice – LEC, koji se finansira iz Interreg IPA prekograničnog programa Italija-Albanija-Crna Gora.

Vujović je izrazio zadovoljstvo aktivnim učešćem Opštne Tuzi u projektima koji se finansiraju iz IPA sredstava. Posebno je pozdravio realizaciju konkretnih aktivnosti kroz projekat LEC koje će obuhvatiti investicije u bolju izolaciju Mješovite srednje škole “25. maj” u Opštini Tuzi, što će, kako je kazao, osim uticaja na unaprjeđenje uslova za zaštitu životne sredine, imati za cilj i poboljšanje uslova rada učenika.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj je istakao da ta opština realizuje pet projekata, od čega su dva u okviru prekograničnog programa Italija-Albanija-Crna Gora. Kako je kazao, put Crne Gore je put evropskih načela i njega će pratiti i lokalne samouprave koje imaju veliku ulogu u procesu usvajanja i ostvarivanja dobre prakse.

Šefica kancelarije za međunarodnu saradnju u Opštini Tuzi, Amra Pepić, predstavila je očekivane rezultate i zmačaj projekta LEC za Opštinu Tuzi u procesu stvaranja uslova za prerastanje u „zelenu“ opštinu i promociju evropskih vrijednosti u oblasti energetske efikasnosti.

Radionica je imala za cilj razmatranje ideja, potreba i mogućnosti razvoja u oblastima očuvanja energije, energetske efikasnosti i promocije obnovljivih izvora energije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније