Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 07. 2021. 13:21   >>  16:24

POLITIČKE PARTIJE

Očekuju brzu reakciju policije na Žabljaku

Povodom incidenta koji se desio kasno sinoć na Žabljaku, kada je zapaljeno vozilo predsjednika žabljačkog odbora Demokrata Darka Šljivančanina, reagovali su iz političkih partija najoštrije osuđujući vandalski čin, i poručujući da očekuju brzu reakciju policije u pronalaženju počinioca.

U Demokratama CG kazali su da se na meti kriminalnih struktura i ovog puta našao funkcioner Demokrata, te da najoštrije osuđuju sinoćni incident i zahtijevaju od nadležnih organa, Uprave policije i tužilaštva, da u što kraćem roku otkriju i procesuiraju vinovnike ovog nezapamćenog čina.

"Ne možemo vjerovati da se politika na Žabljaku svela na hajdučiju, napade iz mraka na imovinu i porodicu, što je udar na tradicionalnu vrijednost Durmitorskog kraja", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako objašnjavaju sinoć u 1.30 časova nakon ponoći zapaljen je automobil Šljivančanina. Automobil je skroz uništen, a na lice mjesta su došli policajci i vatrogasci. Forenzičari iz Danilovgrada su preliminarno utvrdili da je vozilo poliveno benzinom i zapaljeno. Vozilo se nalazilo ispred drvene kuće u kojoj se nalazilo petnaestak članova porodice, a na gotovo metar od zapaljenog vozila je soba u kojoj je spavala njegova jednogodišnja beba. Osim materijalne štete i očiglednog zastrašivanja, bili su ugroženi životi cijele njegove porodice.

"Ovo može biti jedino upozorenje zbog toga što smo u javnim preduzećima našli veliki broj nepravilnosti", kazao je Šljivančanin.

Kako ističu u saopštenju ove partije, Šljivančanin u svom gradu nema neprijatelje, poznat je kao uzoran čovjek i iskreni borac za pravdu i za svoj grad.

"Nemamo ni najmanju dilemu da je napad direktno povezan sa imenovanjima na mjestima izvršnih direktora u Turističkom centru Durmitor i Nacionalnom parku Durmitor. Vjerovatno su željeli da poruče našim funkcionerima da se povuku, da se zaustave na putu razotkrivanja nepočinstava i da pošalju jasnu poruku da je najisplativije Demokratama da drže jezik za zube. Ali isto tako bi trebalo da znaju da Darko Šljivančanin nije neko ko će spustiti glavu pred njihovim zastrašivanjem ili neko ko će zažmuriti na njihova nedjela. Uostalom, to nije bilo svojstveno nijednom funkcioneru ili aktivisti Demokrata u mnogobrojnim napadima na njih", poručuju u Demokratama.

"Ne zaboravljamo ni prijetnje smrću poznatog kriminalca Nemanje Ristića upućene predsjedniku Aleksi Bečiću i generalnom sekretaru Borisu Bogdanoviću. Upadali su aktivisti DPS-a i u prostorije Demokrata u Pljevljima i fizički napadali rukovodstvo OO Demokrata.
Pamtimo mi, a pamti i Evropa, i krvave slike sa Konika. Pamtimo i znamo, ali od borbe za Crnu Goru bez kriminalaca ne odustajemo. Poručujemo da ni ubuduće kriminalne strukture neće moći da nas pokolebaju i da nam stanu na put", navodi se u saopštenju.

U SNP ističu da incidenti ovakve vrste su nešto što nije svojstveno sredinama kakva je Žabljak koji je uvijek bio prepoznat kao mjesto suživota i međusobnog uvažavanja svih njegovih stanovnika, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.

"Svi incidenti, a pogotovo oni koju su usmjereni na ugrožavanje bezbjednosti ljudi moraju biti predmet osude svih nas i u tom kontekstu OO SNP Žabljak poziva sve nadležne organe i policiju da u skladu sa svojim Ustavnim dužnostima i obavezama rasvijetle ovaj nemili događaj koji je nezabilježen do sada u gradu pod Durmitorom", navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako su dodali, postavlja se opravdano pitanje i izražava sumnja da ovo nije crtanje mete svima onima koji su se borili protiv prethodnog režima i koji ovih dana iznose na svjetlost dana brojne nepravilnosti i nezakonite radnje kojima su se dok su bili na vlasti služili funkcioneri i članovi sada već bivše vlasti.

U Građanskom pokretu URA očekuju promptno reagovanje policije i bezbjednosnih organa kako bi se pronašao počinilac ovog zločina i zakonski i adekvatno sankcionisao.

"Žabljak je uvijek bio miran i srdačan gradić na sjeveru i nećemo dopustiti da se ovakve slike dešavaju na našim ulicama”, poručio je Živko Taušanović, član Glavnog odbora URA iz ovoga grada.

I u DPS Žabljak najoštrije su osudili čin paljenja automobila predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Darka Šljivančanina.

"Ovaj događaj je uznemirio sve žitelje našeg kraja kojem takve scene nikad nijesu bile svojstvene. Iz tog razloga i pozivamo nadležne državne organe da preduzmu radnje iz svojih nadležnosti i ovaj slučaj rasvijetle do kraja. Žabljak je bio i ostaće primjer mirnog i kulturnog suživota svih njegovih stanovnika, pa smo sigurni da sinoćnja dešavanja neće uticati da se takav sklad uruši", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Žabljak.

SD Žabljak osuđuje varvarski čin paljenja vozila predsjedniku Demokrata Žabljak i ističu da su zaprepašćeni ovom viješću.

"Ukoliko je politika motiv ovog gnusnog čina, onda svi, bez obzira na partijsku pripadnost, treba da se zapitamo gdje smo došli, jer na Žabljaku ovakvo divljaštvo nije zapamćeno, a svi smo se ponosili činjenicom da, i pored na momente dubokih razlika po političkim pitanjima, uvijek smo uspijevali da sačuvamo komšijske, kumovske i prijateljske odnose, specifične za svaku malu sredinu kakva je naša. Pozivamo državne organe da promptno ovaj slučaj dovedu do kraja, a sve političke subjekte u našem gradu da zajedničkom akcijom pokažemo solidarnost sa kolegom, ali i pošaljemo poruku da, bez obzira na političke razlike, Durmitorci ne tolerišu djela polusvijeta koji radi na svađanju braće, komšija i prijatelja", poručuju u SD-u Žabljak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније