Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

11. 07. 2021. 07:43   >>  07:44

DIREKTORAT SAOPŠTIO

Za gašenje požara samo jedan avion

Vršilac dužnosti direktora Direktorata za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova, Miodrag Bešović, kazao je u razgovoru za Dan da će u predstojećoj požarnoj sezoni moći da računaju na samo jedan avion za gašanje požara.

Objasnio je da je razlog za to nažalost incident koji se dogodio nedavno prilikom gašenja požara kada je jedan avion za te potrebe oštećen.

“Ulažemo maksimalne napore da se avion osposobi u što skorijem roku. Za gašenje požara tokom ove sezone na raspolaganju će nam biti i resursi Vojske Crne Gore sa tri helikoptera, kao i oko 200 pripadnika vojske”, kaže Bešović.

Govoreći o kapacitetima pred požarnu sezonu, Bešović je istakao da je sistem zaštite i spasavanjau Crnoj Gori, u skladu sa važećom legislativom, uspostavljen shodno evropskom postulatu decentralizacije.

“To znači da je u slučajevima požara u šumama i na otvorenom prostoru, koji se mogu očekivati tokom požarne sezone ove godine, utvrđen način sprovođenja mjera zaštite i spasavanja na lokalnom i nacionalnom nivou. Dakle, prvi odgovor na požare će dati službe zaštite i spasavanja koje su uspostavljene u okviru jedinica lokalne samouprave i koje raspolažu sa oko 600 izvršilaca, te sa oko 200 vatrogasno-spasilačkih vozila”, kazao je Bešović.

Takođe, ističe, doprinos u adekvatnom sprovođenju planiranih mjera daće i šest dobrovoljnih vatrogasnih društava sa oko 150 pripadnika i 20 vatrogasnih vozila.

Kada su u pitanju ljudski i materijalni resursi Direktorata napominju da su izvršene pripreme za djelovanje tokom požarne sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније