Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ana Kruščić, Radio Crne Gore

16. 07. 2021. 10:54   >>  10:57

OD DANAS

U Plavu počinju Dani borovnice

Dvadesetoprvi Dani borovnice se u Plavu ove godine održavaju od 16. do 31. jula. Prerasle su u internacionalnu manifestaciju koja je najbolji promoter Plava i Prokletija.

U okviru manifestacije organizuju se defilei beračica i berba borovnica, koncerti, promocija proizvoda od borovnice i niz drugih sportskih i kulturnih događaja. U okviru manifestacije Dani borovnice Plav nudi bogat kulturno umjetnički program svih dana trajanja, kazao je za naš Radio, direktor Centra za kulturu “Husein Bašić, Vlado Knežević.

“Svi programi su nam dragi i bitni. Imaćemo raznolikih dešavanja ali jedan od najbitnijih dana jeste 30. jul, kada se proslavlja i Dan Opštine Plav. Tog dana posjetioce očekuje koncert, sajam poljoprivrede i nastup kulturno umjetničkog društva, što na neki način izdvaja taj dan od ostalih", naglasio je Knežević.

Ranijih godina, posjetioci Dana borovnice su bili ljudi sa svih strana svijeta. I ove godine vjeruje da će tako biti, uprkos epidemiji, jer Knežević kaže da su vodili računa i o epidemiloškim mjerama, pa su najavljeni gosti vakcinisani, a posjetioci bezbjedni.

Ljepote Plava, bogat program, defile beračica, i na kraju svježa domaća borovnica, samo su neki od razloga zašto bi trebalo posjetiti 21. Dane borovnice u Plavu, koji se ove godine odžavaju od 16.-31-jula, poručio je direktor Centra za kulturu “Husein Bašić”, Vlado Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније