Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 07. 2021. 14:55   >>  14:56 1

OPŠTINA TIVAT TRAŽI JOŠ ANALIZA

Voda u uvali Trašte puna bakterija

Mikrobiološki rezultati uzoraka vode u uvali Trašte u neposrednoj blizini izlivne građevine Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor, a koje je Opština Tivat dobila jutros, pokazali su značajno povećan broj bakterija u vodi na toj lokaciji, koja je oko jedan kilometar udaljena od obližnjih kupališta: Plavih horizonata, Oblatno, plaže Velja spila i kupališta u okviru kompleksa Luštica Bay. Iz Opštine su poručili da će, zbog ovakve situacije Institut za biologiju mora, u najkraćem roku izvršiti uzorkovanje vode na pomenutim kupalištima, a po prijemu rezultata uprava za inspekcijske poslove donijeće adekvatne mjere.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović je naglasio da sa zdravljem ljudi neće kalkulisati, ali moraju sačekati rezultate analize.

"Neće se kalkulisati ni sa odgovornošću onih koji su doveli do toga. Komunalni inspektor Opštine Tivat je shodno svojim nadležnostima iz Zakona o vodama, sačinio zapisnik o utvrđenom činjeničnom stanju i prema izvještaju analize vode izrekao prekršajni nalog pravnom i odgovornom licu, u ovom slučaju Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor i njegovom izvršnom direktoru, u ukupnom iznosu od 3.100 eura", naglasio je Komnenović.

Predsjednik je rekao da u ovom trenutku neće doći do zatvaranja kupališta, jer još nema zakonskih osnova za to, ali će dalji postupci zavisiti od rezultata analiza vode sa kupališta i nalaza republičkog vodoprivrednog inspektora koji je danas na terenu.

"Tražio sam hitan sastanak Upravnog odbora PPOV-a, koji će nadam se, analizirati postojeće stanje i donijeti potrebene mjere u pogledu odgovornosti. Iako je administracija na čijem sam čelu često optuživana za revanšizam, mi nismo vršili smjene direktora lokalnih preduzeća, već smo čekali da im zakonski istekne mandat", rekao je predsjednik opštine i simptomatičnom ocijenio situaciju sa Postrojenjem, ali i čistoćom grada, u trenutku kada je, prema njegovim riječima, sezona u samom jeku.

“Sigurno je da ova vlast ima kapaciteta i volje da se izbori sa svim eventualnim opstrukcijama”, naglasio je Komnenović.

Opština Tivat finansira rad PPOV-a u godišnjem iznosu od 237.000 eura. Komnenović ističe da dugovanja prema ovom preduzeću nema, a da su problemi u njemu brojni.

“Juče su na moju inicijativu ovdje bili stručnjaci iz poljske kompanije 'Mareks'. Oni su obišli postrojenje i od njih očekujem povratnu informaciju o postojećem stanju Postrojenja i adekvatne mjere", zaključio je Komnenović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније