Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 07. 2021. 15:50   >>  15:55

OCJENA ASK-A

"Raonić ne bi bio u konfliktu interesa"

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ocijenila je da ne postoji osnov da bi Boris Raonić stupanjem na funkciju direktora Radio televizije Crne Gore (RTCG) bio u sukobu interesa.

U Mišljenju u koji je MINA imala uvid, ASK-a se poziva na sudsku praksu kada je u pitanju sukob interesa.

Ističe se da je u svakom slučaju neophodno dokazati postojanje konkretnog privatnog interesa koji može uticati na nepristrasnost javnog funkcionera u vršenju javne funkcije.

Navodi se da su, kako kandidat za generalnog direktora Boris Raonić tako i članovi Savjeta RTCG Amina Murić, Milica Špajak, Bojan Baća bili poslovno povezani kroz rad NVO, a koje se bave zaštitom javnog interesa, a Marijana Camović Veličković kroz sindikalnu organizaciju.

„To u konrektnom slučaju ne postoji osnov da bi Raonić, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika UO GA, stupanje na javnu funkciju javni interes podredio privatnom“, ocijenili su u ASK-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније