Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 07. 2021. 19:38 >> 20:20
3

SINOĆ U BUDVI

Kamere TVCG na mjestu pokušaja ubistva

Službenici budvanskog Centra bezbjednosti (CB) efikasnom akcijom u kratkom roku uhapsili su osumnjičenog za sinoćnje ubistvo u pokušaju. Budvanska policija je od početka 2021. registrovala 289 krivičnih djela. Ekipa TVCG bila je na terenu sa službenicima Interventne jedinice tokom njihovog noćnog dežurstva.

23. jul, petak i noćni život u Budvi. Dok mnogi uživaju u provodu, ekipa policije ima zadatak da do kasnih jutarnjih sati, prati situaciju na terenu. Stanje je gotovo dva sata, bilo uobičajeno i bez većih intervencija. Sve je ukazivalo na to da će biti uglavnom mirna noć. Ipak, Interventna jedinica dobija informaciju da je u Starom gradu ranjena muška osoba.

"Imali smo prijavu da je došlo do svađe i tuče više lica u ugostiteljskom objektu u Starom gradu. Jedno lice u toj tuči zadobilo je tjelesne povrede oštrim predmetom, da li polomljenom čašom, flašom, uglavnom to je nešto što će se naknadno utvrditi. Lice je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja. Trenutno imamo u prostorijama CB Budva tri lica koja su predmet obrade od strane kolega kriminalističke policije", kazao je Rade Krunić iz CB Budva.

Istovremeno je na više lokacija, i dalje raspoređeno nekoliko policijskih jedinica. U fokusu Interventne jedinice, bila je kontrola bezbjednosno interesatnih i drugih osoba. Upravo značaj preventivnog rada, ističe Krunić.

"Nema dana da službenici CB Budva ne izvrše kontrolu nekog od lica posebno iz kategorije bezbjednosno interesantnih koja su evidentirana kao članovi organizovanih kriminalnih grupa. Početkom ove godine su u Budvi spriječene dvije likvidacije lica iz te kategorije. Tokom prethodne godine, četiri", dodao je Krunić.

Budvanska policija je od početka 2021. registrovala 289 krivičnih djela.

"Od ukupnog broja tih krivičnih djela 61 je po nepoznatom izvršiocu nakandnim radom, opertivnim radom službenika CB Budva rasvijetljeno je 42 krivična djela, znači to je neki procenat rasvijestljenosti od 72 odsto", kazao je Krunić.

Brzom reakcijom, riješen je i slučaj ranjavanja mladića u Starom gradu. Tim povodom, saopštenjem se oglasila Uprava policije navodeći da je uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva i da je pronađen nož koji je, kako se sumnja, koristio u tuči.


Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније