Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 07. 2021. 17:07 >> 17:07

MURATOVIĆ

Štelovanjem podataka ne može se sezona učiniti boljom

Loša strategija Vlade po pitanju turizma ne može se zamaskirati širenjem neutemeljenog optimizma, saopštavanjem naštelovanih brojeva i zatvaranjem očiju pred činjenicama, smatra Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS.

Kako ističe u saopštenju, sumnjivim prikazima broja gostiju u našoj državi i manipulacijama kada je u pitanju prosječna potrošnja, ministar Jakov Milatović odlaže suočavanje sa finansijski lošim rezultatima sezone.

"Svako ko se bavi turizmom zna da čak i da su sumnjive brojke bliske realnom stanju, to je samo jedan parametar. Ministrova procjena da turista troši prosječno 75 eura dnevno, nije ni za komentar i pokazuje da nema baš dodira sa realnošću i materijalnim stanjem građana. Znamo da od te iste potrošnje zavisi planirani prihod, koji je procijenio na 700 miliona eura. Masovni turizam, nisko platežnih gostiju je svakako bolji nego da sezone nema, ali je to daleko iza onoga kako je trebalo da izgleda ova sezona. Svima je poznato da osim smanjenog broja gostiju, shodno izostanku turista sa emitivnih destinacija značajno je smanjena dostupnost Crne Gore u odnosu na prethodne godine", kazao je Muratović.

Tome u prilog govori, kako je kazao, i poređenje avio dostupnosti Crne Gore u odnosu na susjede. Tirana i Dubrovnik u prosjeku su dostupni za preko 50 destinacija, dok je naša država dostupna za upola manje destinacija sa kojih dolaze turisti.

"Možda je to bio razlog da premijer Krivokapić dočekuje goste na drumskom graničnom prelazu, a ne na aerodromima Crne Gore. Međutim, kakvim god trikovima se služio ministar Milatović, neće uspjeti prikriti veoma proizvoljne računice i brojke kada su u pitanju broj turista i potrošnja, jer o tome svjedoče realni pokazatelji sa terena. Uostalom na jesen će se podvući crta i sumirati rezultati ovogodišnje turističke sezone. Novac u državnoj kasi biće najbolji pokazatelj, kako se i na koji način sezona pripremala i sprovodila, kao i ko je nerealnim pričama obmanjivao građane", zaključio je Muratović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније