Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 07. 2021. 14:28   >>  14:29

MINISTARSTVO

Obilježavaju Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava obilježiće u četvrtak Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta.

Kako je saopšteno iz tog resora, događaj će organizovati Direkcija za inkluziju Roma i Egipćana u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem (CNP), a program počinje u 20 sati.

„Programom je predviđeno prikazivanje digitalne izložbe fotografija koje prikazuju stradanja Roma i Sinta, žrtava Holokausta, nakon čega je predviđen jednosatni nastup operske pjevačice Nataše Tasić Knežević iz Beograda, dobitnice nagrade za najistaknutiju Romkinju na svijetu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će o značaju Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve Holokausta govoriti potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i šefica Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Rezolucijom Evropskog parlamenta, koja je usvojena 15. aprila 2015. godine, zvanično proglašen Dan sjećanja na romske žrtve holokausta.

„Evropski parlament je 2. avgust proglasio Evropskim danom sjećanja na romske žrtve holokausta, a od zemalja članica EU je zatraženo da taj datum u svojim zemljama proglase Danom sjećanja na Holokaust nad Sintima i Romima“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније