Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 07. 2021. 16:03 >> 16:05

ZA ADAPTACIJU OBJEKATA

SSICG donirao Domu zdravlja 10.000 eura

Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) donirao je Domu zdravlja (DZ) Podgorica deset hiljada eura, u cilju završetka adaptacije zdravstvenih objekata Stara Varoš i Nova Varoš.

Član Odbora direktora SSICG, Ivan Bojanović, kazao je da se nada da će donacija doprinijeti da zdravstveni radnici u adaptiranim objektima imaju još bolje uslove za rad, a građani i građanke još kvalitetniju uslugu.

On je rekao da je SSICG još jednom, tradicionalno, društveno odgovorni angažman usmjerio prema zdravstvenom sistemu Crne Gore, i to ne slučajno.

„Svi smo se uvjerili tokom prethodnih mjeseci pandemije koronavirusa koliko je važno da imamo zdravstveni sistem koji je brz, efikasan, funkcionalan i savremeno opremljen“, naveo je Bojanović.

Kako je kazao, sve polazi od zdravlja, i pandemija je to najbolje pokazala.

„Da bismo mogli da stvaramo, kreiramo, proizvodimo, neophodno je da brinemo o našem zdravlju, a to podrazumijeva i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, poručio je Bojanović.

On je rekao da će sa ovom donacijom, u iznosu od deset hiljada eura, pomoći završetak i adaptaciju objekata Stara varoš i Nova varoš i da vjeruje da na taj način pomažu unapređenju usluge za građane Crne Gore koji dobijaju zdravstvenu zaštitu u tim domovima zdravlja.

Bojanović je posebno zahvalio kompanijama članicama koje su se odazvale pozivu da učestvuju u donaciji, a to su: Crnogorski Telekom, CKB, Delta M, Domen, Fly Montenegro Ground Handling, Lovćen osiguranje, Ocean Montenegro i Saga.

„Vjerujemo da, iako se i sama privreda suočava sa oporavakom od krize koju je izazavala pandemija koronavirusa, treba da budemo aktivni kroz različite društveno-odgovorne aktivnosti i pomognemo našim zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije, ali i dalji razvoj našeg zdravstvenog sistema“, kazao je Bojanović.

On je zahvalio svim medicinskim radnicima u Crnoj Gori za posvećenost u ovom izazovnom periodu koje još traje.

„Savjet će i budućim aktivnostima nastaviti da kroz društveno odgovorno djelovanje pruža dalju podršku razvoju zajednice“, poručio je Bojanović.

Direktor DZ Podgorica Danilo Jokić kazao je da mu je drago da je SSICG prepoznao njihove probleme i da su u vrlo kratkom roku skupili vrlo izdašnu donaciju, u visini od deset hiljada eura, koja će omogućiti da u tri naredne tri sedmice završe kompletan infrastrukturni projekat.

„Sigurno da nije bilo ove donacije, da bismo negdje bili na čekanju i vjerovatno bi se preseljenje u te nove prostorije i ulazak pacijenata u te nove prostorije odužio“, naveo je Jokić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније