Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2021. 08:58   >>  08:58 2

VUKIĆEVIĆ

Privilegovani što možemo da prikažemo "Quo Vadis, Aida?"

Žabljak kao destinacija privilegovan je projekcijom filma "Quo Vadis, Aida?", a o navodnom antisrpskom karakteru filma može govoriti samo neko ko ga nije ni pogledao, a čisto sumnjam da bi veličine srpskog glumišta kakve su Jasna Đuričić i Boris Isaković prihvatili uloge da je slučaj bio takav, kazao je predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević na kritike SNP što je dozvoljno da se filmom koji govori o genocidu otvara filmski festival na Crnom jezeru.

"Kada je riječ o samom filmu, o njemu nemam šta da govorim - o tom ostvarenju sve je rečeno onda kada je nominovan u užu konkurenciju za Oskara, ili u dvije kategorije za nagradu Britanske filmske akademije. Iz tog razloga, moj stav jeste da je Žabljak kao destinacija privilegovan projekcijom takvog filma - koja je, ukoliko ne griješim, prethodno upriličena jedino u Podgorici", kazao je Vukićević.

Kako je kazao cijeni i stav sugrađana koji drugačije razmišljaju, iako je u ovom slučaju jasno da oni zapravo nijesu ni odgledali film.

"Baš zato, kao predsjednik svih građana, bio sam dužan da se osvrnem na njihovu reakciju i da se odredim prema njoj - a to ni u jednom momentu nije značilo da zagovaram otkazivanje projekcije, ili bavljenje nekakvom cenzurom ili bilo šta slično.
Zbog svega navedenog, a kako su se juče mogle čuti različite interpretacije, zaključiću time da u potpunosti, kao i svih ovih godina, podržavam organizaciju i festivala i samu projekciju filma 'Quo Vadis, Aida?'", navodi se u reagovanju Vukićevića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније