Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2021. 19:24 >> 19:25
2

KAŠĆELAN S PRINCOM

Prijestonica će podržati kreiranje arhiva Cetinjskog bijenala

Prijestonica Cetinje podržaće projekat Fondacije Petrović Njegoš da se napravi arhiva Cetinjskog bijenala, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana i princa Nikole Petrovića.

“Značaj Cetinjskog bijenala je nemjerljiv za crnogorsku emacipaciju, jačanje građanske svijesti te osnaživanje savremene umjetnosti. Prijestonica Cetinje će sa zadovoljstvom pružiti podršku ovom projeku, koji će doprinijeti vrednovanju nasljeđa Bijelana, sa naučnog i humanističkog aspekta”, kazao je Kašćelan.

Princ Nikola je zahvalio na podršci i prezentovao detalje projekta – da se napravi arhiva Bijenala, digitalna platforma koja će je podržati, da budu napravljene izložba i instalacije kao i da se organizuje forum na kojem bi se razgovaralo o budućnosti Cetinjskog bijenala.

“Nadam se da će i mladi umjetnici imati razumijevanja za ovakav projekat i volje da u njemu učestvuju. Nasljeđe Bijenala je izuzetno, višeslojno i izuzetan je potencijal za formiranje novih generacija umjetnika i dalju transformaciju crnogorske kulture”, kazao je princ Nikola.

Sagovornici su se saglasili da je Cetinjsko bijenale potencijal i da ga samo treba oživjeti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније