Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 07. 2021. 19:38   >>  19:40

RTCG ODGOVORIO

Kandidati će program predočiti na Savjetu

Menadžment i uredništvo RTCG-a saopštili su da razumiju želju kandidata za generalnog direktora Nikole Markovića da u debati s ostalim kandidatima predoči prednosti svog programa i viziju razvoja Javnog servisa.

Podsjećamo, ranije danas Marković je saopštio kako smatra da bi bilo od javnog interesa da Televizija Crne Gore organizuje debatu u kojoj bi se raspravljalo o planu i programu prijavljenih kandidata, ali i o tome da li svako od njih ispunjava uslove za čelnog čovjeka najveće medijske kuće u zemlji. 

Međutim, kako navode iz RTCG-a, poznato je da Komisija za izbor generalnog direktora još nije donijela odluku o tome koji kandidati ispunjavaju uslove i da su se tim povodom pojavile brojne pravne kontroverze.

"Dakle, ne možemo prejudicirati odluku Komisije za izbor i imenovanje generalnog direktora niti ignorisati mišljenje pravnih stručnjaka RTCG, da pojedini kandidati ne ispunjavaju uslove", navode iz menadžmenta i uredništva.

U odgovoru podsjećaju da, ukoliko Komisija konstatuje da je Marković ispunio uslove, imaće priliku da pred javnošću, kao i drugi kandidati, predoči program u debati s članovima Savjeta, a koja će biti emitovana na Javnom servisu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније